Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Voor de betere ambachtelijke bakker: ambachtelijke meel & bloemspecialiteiten, maatwerk voor de bakkerij

In onze ambachtelijke maalderij wordt een groot assortiment exclusieve melen en mixen geproduceerd, die voor de moderne ambachtelijke bakkerij een onderscheidende aanvulling zijn, aan het huidige assortiment. Door onze ambachtelijke productiemethoden bieden wij  producten met extra bijzondere smaak en eigenschappen. Naast de eigen producten voeren wij een compleet assortiment meel en bloem, en bieden wij een reeks bakkerijgrondstoffen, granen en zaden. Kortom, een compleet en veelzijdig assortiment voor de broodbakkerij. Ambachtelijke meerwaarde voor uw bakkerij, en vriendelijk geprijsd!
Wij zijn tevens gespecialiseerd in maatwerk voor de bakkerij. Wij kunnen producten geheel naar wens en specificaties produceren, mengen en verpakken. Neemt u voor meer informatie eens contact op, en verbaas u over de mogelijkheden!

VOLKOREN

Eigenlijk is het heel simpel. Denk ja aan een molen, dan denk je aan volkoren! Veel ingewikkelder moeten we het ook maar niet maken. Een echte molen maalt namelijk het beste volkorenmeel. Granen worden in één keer gemalen, en niet, zoals in de industriële maalderijen helemaal ontleed om vervolgens weer gemengd te worden. Nou wil het toeval dat ze bij Bökkers zo’n mooie oude molen hebben! En dat Bastiaan Bökkers, naast bakker al bijna twintig jaar professioneel molenaar, ook nog eens een specialist is op het gebied van volkorenmeel en bakkerijgrondstoffen.

Volkoren is hot, volkoren is in! Dus dé tijd om kansen te pakken en te scoren met volkoren!

TARWEVOLKOREN TARWEMEEL BÖKKERS MÖLLE
 GEKRAAKTE TARWE
 GEPLETTE TARWE
 GEBROKEN TARWE
  
SPELTSPELT VOLKORENMEEL
 SPELT GROF
  
ROGGEROGGEMEEL
 GEBROKEN ROGGE
 GEKRAAKTE ROGGE

BLOEM

Kijk, wil je in je bakkerij wat anders, dan begin je bij de basis. Bloem is natuurlijk wel de basis.  Iedereen heeft bloem. In alle soorten en maten, in allerlei kwaliteiten en allerlei prijsklasses. Voor ieder product een eigen bloem. Maar met echt fatsoenlijk gemalen ambachtelijke bloem voeg je wél wat toe. Je kan natuurlijk altijd kiezen voor op industriële schaal gemalen bloem. Altijd standaard, wel zo fijn. Maar misschien ook wel te standaard in smaak. Vergelijk het eens met een pils van bijvoorbeeld de grootste brouwerij en een (h)eerlijk speciaalbiertje van een professionele kleine brouwer. Er zit inderdaad verschil in prijs, maar betaalt zich dat niet terug in een unieke smaakbeleving?

Maar goed, terug naar bloem…! Over de bakkwaliteit hoeven we het eigenlijk niet te hebben. Bökkers Mölle koopt geselecteerde granen in, bij voorkeur gewoon uit Nederland. Deze granen melangeren wij voor onze bloemsoorten, en hier en daar kunnen we de bloem wat corrigeren met enzym of ascorbinezuur als dat nodig is. Dus hebben we altijd de mooiste ambachtelijke tarwebloem, voor een duidelijk onderscheid in de bakkerij.  We hebben trouwens meer dan tarwebloem, ook natuurlijk bloem van spelt en rogge!

TARWETARWEBLOEM 1789 Pure op de molensteen gemalen tarwebloem. Zonder toevoegingen. Zeer geschikt voor desem en desembroden
 TARWEBLOEM PREMIUM Patentbloem voor diverse toepassingen in de bakkerij.
 TARWEBLOEM BÖKKERS MÖLLE Tarwebloem op basis van in de molen gemalen bloem, licht gecorrigeerd.
  
SPELTSPELT BLOEM
  
ROGGEROGGEBLOEM
 ROGGEMEEL 997

MELANGES

unieke blends, uniek brood! Bökkers Mölle produceert onder de naam BÖKKERS MÖLLE BLENDS een mooie range melanges voor de brood en banketbakkerij. Wel een hele mooie en gemakkelijke manier om u te onderscheiden! En puur en eerlijk: van de ambachtsman, voor de ambachtsman.

Alle melanges van Bökkers Mölle BLENDS zijn helemaal E-nummer vrij, bevatten  geen kleur -of smaakstoffen en zijn ambachtelijk geproduceerd. Alle mixen zijn standaard zonder zout, zodat je eindeloos kunt variëren met de dosering! BLENDS melanges zijn gemaakt op basis van 100% Nederlandse tarwe, in onze molen gemalen. Dit is waar ambacht en modern vakmanschap samenkomen.

MOLENBRUINTJE 50%
Een perfecte mix voor zeer donker en luchtig meergranen brood. Handige 50% dosering op volkorenmeel. Tjokvol vezels, zaden en mout!

MOLENMOUT 20%
Handige mix zonder zout, waarmee je eindeloos kunt variëren. Bijvoorbeeld 20% op grootbrood, voor lekker donkere broden, of 10% op uw krokante kleinbrood, voor onovertroffen meergranenbroodjes!

KNUSPERIG
Fijne melange van zonnebloempitten, lij zaad en sesamzaad met geroosterde sojastukjes. Ideaal voor door het deeg, decoratie of voor uw kook of broeistuk.

GROF GEMALEN
Melange van grof gemalen spelt, tarwe en rogge, als toevoeging op degen, kook of broeistuk

MAIS 50%
Maisbroodmix met maisbloem, maisbolletjes en zaden. Zonder kleurstoffen, boordevol zaden en maïs.