Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

KNISPEREND HEET BROOD! NOU, WAAR VIND JE DAT NOG?!

In de bakkerij van Bökkers is het warm. De machtige ‘Artofex’  kneder staat voluit deeg te kneden. De bakkers zijn druk met het deeg. Verdelen, opbollen, aanpunten, opmaken en inschieten.

De grote steenoven staat pontificaal in het zicht van de klanten. Het hele pand hult zich in de fantastische geur van vers gebakken vloerbrood, als onder het oog van de klanten het brood uit de oven gehaald wordt. 100% puur, handgemaakt brood. Vers en rechtstreeks op de stenen ovenvloer gebakken, met een knapperige korst, en een romige fluweelzachte kruim. Gemaakt van ons eigen meel, en 100% pure ingrediënten. Knisperend heet brood! Nou, waar vind je dat nog?!

Bastiaan Bökkers

Ik (Bastiaan Bökkers) een ontzettende purist op het gebied van brood, super kritisch op mijn werk, het kan altijd beter, en ik ben in principe nooit tevreden over wat ik bak.

Op de bakkersvakschool in Wageningen werd dit direct duidelijk gemaakt: een 8 is voor de beste, een 9 voor onze lieve heer, en een 10 bestaat niet.

Alleen al het feit dat we ons eigen meel malen in de molen is natuurlijk al uniek. Daarnaast wil ik graag zoveel mogelijk (als het oogstjaar het toelaat) met regionale grondstoffen werken. Brood van vandaag was gisteren nog graan dat afgelopen zomer op de Wilpse klei heeft gegroeid. Fantastisch toch! En niet eens per definitie biologisch, maar wél milieu bewust. Korte lijnen, weinig ‘voedselkilometers’, met de wind gemalen, en ter plekke gebakken. Men kan rechtstreeks in onze bakkerij kijken en ons aan het werk zien. Daarom wil ik ook bijzondere machines. Bijvoorbeeld Artofex dubbelarms deegkneders. Deze machines zijn in Nederland volledig uit de gratie geraakt, omdat het deeg in deze machines (in tegenstelling tot een spiraalkneder) ruim 30 minuten gekneed moet worden. Dit komt het deeg en de uiteindelijke smaak van het product overigens alleen maar ten goede. Artofex kneders zijn op zich al een attractie om te zien. Twee machtige kneedarmen, die het deeg bewerken, en het deeg op en neer door de draaiende kuip kneedt, dat zie je nergens meer.

Door toepassing van bijzondere machines, heb ik ook bijzondere recepturen en productiemethoden. Dus ook bijzonder brood. Anders dan de rest, en nergens anders te koop. Dit bereik je door een eerlijk, steengoed product te maken!