Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

BASTIAAN BÖKKERS, MOLENAAR

Die van Bökkers zijn molenaars. Echte molenaars en al héél lang molenaars. Al in 1789 is de eerste vermelding van ene Johannes Bökkers die molenaar en landbouwer is in de buurt van Ootmarsum in Twente. Tot 1938 is de familie in en om Ootmarsum molenaar geweest. In dat jaar heeft opa Johan Bökkers de molen in Olst gekocht. En daar zitten we nu nog steeds!

Na al die jaren nog steeds in het meel. Niet omdat het moet, maar wél omdat ‘t het mooiste vak van de wereld is!  En als er één ding is wat we kunnen bij Bökkers, dan is het malen met molenstenen. Dat doen we immers al generaties lang. Nooit hebben we de molen en de echte molenstenen vaarwel gezegd, omdat we er van overtuigd zijn dat je met een goede steen nou eenmaal het mooiste meel maalt. Wij malen heden ten dage alles nog met de natuur molenstenen van opa. Oud en ouderwets, dat dan weer wel, maar niet te evenaren wat betreft structuur van het meel en vooral  de smaak van het brood. En nog op windkracht ook! Hoe duurzaam wil je ’t hebben!

Bökkers heeft trouwens een ontzettende hekel aan ingewikkelde productieprocessen, wezensvreemde grondstoffen en rare hulpstoffen. Nee hoor, we zijn helemaal niet geitenwollensokkerig, maar we geloven wél in de kracht van het weglaten. Back to basic, dát is wat een echte ambachtsman kan. We zijn niet gebonden aan ingewikkelde industriële processen. Wij zien, ruiken en voelen ons graan nog gewoon. En met ouderwets boerenverstand, en een flinke portie vakkennis maken we er iedere dag weer wat moois van! Wij kopen onze tarwe ook gewoon in de buurt. Rechtstreeks uit de polder. Wel zo makkelijk. En het scheelt enorm in vervoer.

Zo zijn wij gespecialiseerd in de mooiste melen, speciaal voor de desem bakkerij. Desem brood is natuurlijk al oeroud, dus daar ga je geen modern gefabriceerde grondstoffen voor gebruiken! Bastiaan Bökkers is als broodbakker helemaal wild van desem en alles wat er om heen hangt. In onze bakkerij bakken we dagelijks een ruim assortiment desem brood. Dus aan expertise geen gebrek! Trouwens heel handig dat Bastiaan zoveel kennis heeft van het bakkersvak. Voor vragen, recepten, werkwijzen of begeleiding staat hij graag klaar!

Dus de Bökkers Mölle maalt. Allerlei granen. Maar dat is niet alles. Wij produceren een heel arsenaal aan mooie melen! Natuurlijk ons op de steen gemalen volkorenmeel, maar ook spelt meel en bloem, roggemeel, roggebloem en roggemeel type 997. Geplette, gebroken, gekraakte tarwe, rogge of spelt, verschillende mooie mixen, allerlei zaden en pitten, noem maar op! En als we iets niet hebben, dan maken we het gewoon!

Ondanks al onze geschiedenis en het feit dat we nog ‘old skool’ met onze molen en molenstenen malen vinden we dat er eigenlijk maar één manier is om zo`n stokoud ambacht in leven te houden. Dat is met de tijd meegaan! Onze molen is natuurlijk heel oud, ouderwets en ambachtelijk, maar we produceren hier wel met moderne machines. Sinds juni 2020 is ons bedrijf dan ook BRC gecertificeerd.

Bent u een zakelijke klant?

Maalderij Bökkers is al jaren een toonaangevende producent en leverancier van een groot assortiment meel- en bloemproducten, granen, zaden en bakkerijgrondstoffen. Wij zijn gespecialiseerd in de productie en levering van grondstoffen aan kleine en middelgrote ambachtelijke bakkersbedrijven, horeca, winkeliers en grossiers. Onze jarenlange ervaring staat garant voor uitsluitend de beste kwaliteit. Dit is terug te vinden in onze producten, de prima service, en goede begeleiding.

Voor de betere Ambachtelijke Bakker:
Ambachtelijke meel & bloemspecialiteiten, maatwerk voor de bakkerij
Voor de Horeca:
pannenkoekenmixen, bakmixen, bak ingrediënten
Voor Molenaarsbedrijven & (Molen)winkels:
Grondstoffen, granen, meelmixen